Gastblog Andrea: Badkamer klein maar fijn!

Of ik een blog wilde schrijven over onze mini badkamer.

Ja dat lijkt me leuk, zeker omdat we de badkamer helemaal zelf bedacht hebben! Eerst moet je weten, het is echt een hele kleine badkamer, 1.80 bij 2.00 meter.

 

Zonder ramen dus ook nog eens zonder natuurlijk licht. Er zat voorheen een ligbad in en een enorme wastafel. We kozen ervoor om geen ligbad meer te nemen omdat de ruimte gewoonweg te klein is. Dat we hem zelf hebben samengesteld is geboren uit noodzaak. Geen enkele badkamer specialist kon aan onze toch wel afwijkende wensen voldoen..We wilden graag een cleane industriële look. Op pinterest hebben we veel inspiratie op gedaan en daar ook het idee gekregen om een stalen douchedeur te laten maken. Dit heeft de badkamer een grootst effect gegeven! Hij lijkt nu veel ruimer. De keuze van de tegeltjes was ook snel gemaakt. Metrotegeltjes zonder facet, daar hebben we echt naar moeten zoeken! De reguliere badkamer specialist kon ze dus niet leveren. Gelukkig hebben we ze gevonden bij een tegel leverancier in Brabant. Daar vonden we ook de hexagoon vloertegels. We hebben ook gekozen voor een zwarte voeg, dit zie je nog niet veel maar wij vinden het echt super tof!

 

Het wasmeubel en toilet hebben we clean wit gehouden. Ook dit was een uitdaging omdat het toilet niet al te groot mocht zijn. Anders kwamen we in de knoop met de stalen douchedeur. De kranen zijn van geborsteld staal en hebben die industriële uitstraling die we zo graag wilde. En een stortdouche, dat was een voorwaarde van mij! Oké, ik geef het ligbad op maar wil dan wel een grote stortdouche! En daar zijn we echt blij mee. Zo heerlijk om onder te staan.

We hebben de badkamer aangekleed met maar enkele accessoires, waaronder een rieten wasmand. Toch iets van warmte toegevoegd aan de verder monochrome look. En planten, helaas geen echte. Die redden het daar niet zonder daglicht. Gelukkig heb je tegenwoordig ook mooie nepplanten  De badkamer is nu een half jaar oud en nog dagelijks zijn we erg blij met onze keuzes!

Lieve groet,

Andrea

 

Meer zien van Andrea? www.instagram.com/andrea_groot

totop