BJ: Chill avondjes op het balkon!

YEAAAH! Ik heb zo ontzettend uitgekeken naar de avondjes chillen op balkon!

Wat is het toch fijn dat eindelijk het zonnetje weer is gaan schijnen! Hup naar buiten met z’n allen!  Want in tegen stelling tot de mooie tuin van Nanda ( en jaloersmakende overkapping + keuken en konijn Jip. Zucht. ) moet ik het met een balkon doen.

Wat mij betreft helemaal prima hoor! Want ik vind een tuin bij houden zo’n gedoe.. Ik ben gek op gras hoor – begrijp me niet verkeerd – maar waarom moet dat zo hard groeien? Tijdens het typen van deze blog zit ik bij mijn ouders in de tuin en komt mijn vader nu voor de 467 keer langs gelopen met de grasmaaier… Pfft nee hoor! geef mij dan toch maar beton!

De eerste zomer op mijn balkon had ik heel enthousiast allemaal 1 jaarbloeiers gehaald. Toen ze net allemaal stonden was het 1 groot feest maar na een week warm weer was ik helemaal klaar met het water geven.. waardoor ze met zijn alle geëindigd zijn op een groot dienblad zodat ik maar 1 keer met de gieter langs hoefde. Tjah.. Op de één of andere manier lijkt een plantje bij mij nooit op de plant die het eigenlijk had moeten worden. En ben ik daardoor vaak ook blij dat ik hem eindelijk weggooien kan.

Waar ik wel heel blij van word is m’n Hosta wanneer je deze in het najaar tot de grond aan afknipt heb je zodra de zon gaat schijnen weer een enorme plant in je pot staan! Niet te geloven! Ook de pot met een gras soort doet me ieder jaar weer verbazen! Je zit een half jaar naar een bak vol met modder te kijken maar knipper 2 keer met je ogen en het gras schiet je zo tegemoet!

2 jaar geleden heb ik een steigerhouten hoekbank besteld! Ja.. waarom maak je er zelf geen Bert-Jan? Nou via internet kun je ze gewoon bestellen mensen! en hoefde ik alleen maar te zeggen waar hij geplaatst hoefde te worden. Ideaal =) Omdat ik binnen ook steigerhouten meubels heb staan sluit het balkon perfect aan bij de rest van het appartement.

Dus zodra het zonnetje door breekt verhuis ik van de bank binnen met kussens en al zo naar buiten!

Genietze deze zomer!

 

Bert-Jan

www.instagram.com/goodstuffby

totop