Anna een jaar

Éen jaar als mama van Anna. Hoe ervaar ik het mama zijn!

Onwijs cliché maar het jaar is omgevlogen. Onze kleine, lieve, grote Anna is gewoon éen jaar. Een jaar met met veel emoties, opvoeden, omdenken, durven, liefde die ik nog niet op deze manier kende. Maar ook echt een lastige start in de kraamweek naar hoe ik het ervaar een jaar als mama!

Anna een paar dagen oud

Ik ben zeker niet van plan mijn bevallingsverhaal helemaal uit de stippelen. Alleen ik heb best een heftige start gehad Anna lag in stuitligging en ik wilde perse proberen op de natuurlijke manier te bevallen. Dit is helaas na 26 uur afgebroken en alsnog is Anna met een keizersnede geboren. Ik vond dit allemaal al mega heftig en heb bij elkaar veel medicatie gekregen. Maar ze waren mij vergeten maagbeschermers te geven daarom heb ik de eerste 10 dagen niets binnen kunnen houden omdat mijn maag van slag was. Ik had best veel pijn en ging van bank naar bed en weer terug. Na de 10 dagen kwamen ze er pas achter waar het aan lag. En kreeg ik de maag beschermers en het was zo over, zo bizar. Ik heb het nog wel moeilijk mee als ik erover praat al gaat het wel steeds beter. Ik baal wel dat ik niet op mijn roze wolk kon zitten in de eerste anderhalve week. En ook bijna geen foto’s hebt gemaakt omdat ik me zo beroerd voelde, maar goed ik ben dankbaar voor het nu zoals het is. Hoe het ons gezin gevormd heeft!

De eerste maanden als papa en mama ‘verdeling taken pakket’

De eerste maanden als mama en papa verliepen goed. Ik moet zeggen dat ik echt een geweldige vent hebt. Hij helpt met alles maar dan ook echt alles. We doen vaak netjes alles om en om. De eerste maanden heb ik Anna borstvoeding gegeven. Daarna ook met flesjes ging Martijn er gewoon uit! Alles verloopt qua verdeling echt soepel als we een een mindere dag hebben of beide geeft aan we zijn even uitgeblust, pikt de ander het op die keer!

quarentaine fotoshioot
Quarentaine fotoshoot

Een jaar als mama, soms is het ook echt pittig

Ik wist natuurlijk dat het moederschap ook pittige kanten heeft en soms is het echt even zwaar. Ik mis persoonlijk echt mijn even me-time momentjes. Een lekkere cappuccino drinken of een halfuurtje tijdschrift lezen dat gaat niet. Madam ala Anna die doet hazenslaapjes van maximaal veertig minuten. Maar ook een wasje wegwerken of vaatwasser uitruimen is niet zonder ‘gedoe’ haha. Nouja, straks als we wat ouder is kan ze zichzelf even vermaken, dat is nu nog echt niet van orde. Ik doe het wasje uiteraard wel maar neem Anna mee naar zolder erbij. Alles gaat 10x zo sloom, haha. Maar het gaat allemaal al zo snel dus ik heb er gewoon aan toegegeven de laatste tijd. Ik heb van alles geprobeerd maar ze wil gewoon alles mee maken? Op de opvang daarin tegen slaapt ze rustig anderhalf a twee uur, Joe! En ook in de avond en ‘s nachts is het tegenwoordig feest ze zit liever bij ons op de bank dan dat ze tukt soms hele avonden wakker. En jap, in de nacht slaapt ze vaak bij ons vanaf 4 uur!

Anna een halfjaar
Anna een halfjaar

Ik geniet elke dag

Ik geniet elke dag zo van ons meisje. Het is zo bijzonder om je eigen kindje te hebben. Ik geniet van hoe ze groeit en ontwikkeld, hoe ze in slaapt valt (of tegen stribbelt:) Hoe dit mini mensje ons een gezin maakt. Hoe we met elkaar wakker worden in het grote bed en nog even stoeien en heen en weer geklimt word over mama en pappa heen. Of heerlijk tegen je aan in slaap valt als ze zo moe is…. over haar bolletje aai en dikke knuffels krijg. Mama zijn is mijn mooiste geschenk in dit leven. Een jaar als mama op naar vele mooie herinneringen samen lieve 1 jarige Anna.

Ik schreef ook een blog over hoe we Anna haar eerste verjaardag hebben gevierd! Komt na onze vakantie online!

2 Comments

  1. Aylin

    Wat mooi geschreven lieverd!!

totop