Gastblog Dian: Als man op IG en binnenkijken!

Sinds eind januari een account aangemaakt op Instagram. In eerste instantie gewoon omdat ik stiekem wel trots ben op het huis en benieuwd ben wat andere mensen er van vinden.
Uiteraard ook om inspiratie op te doen aangezien het huis nog lang niet af was. Nooit geweten dat het zo’n aparte wereld is en dat er ook zoveel bij komt kijken. Het is soms lastig om er voldoende aandacht aan te geven.
Wat ik wel echt leuk vind aan Instagram zijn de positieve reacties van mensen die zeggen dat zij inspiratie van mijn account krijgen.

 

 

 

  

 

Het mooiste compliment is dat mensen eigenlijk denken dat ik iets met interieur of inrichting doe, terwijl dat absoluut niet het geval is. Mijn inspiratie haal ik dus deels van Instagram en deels van wat je in het dagelijks leven tegen komt.
Zo had ik op een gegeven moment een offerte opgevraagd om de muren boven te laten stucen, echter was ik een paar dagen later bij Happy Tosti in Den Haag, waar betongaas aan de muur hangt.
Waarom ook niet dacht ik en nog geen twee weken later hing het in de slaapkamer. Verder had ik via mijn pa zijn werk roestige kettingen gekregen die uit een oude machine kwamen.
Vervolgens deze opgehangen als houders voor mijn bar tafel. Ik ben van mening dat je met relatief weinig geld hele toffe en aparte dingen in je huis kan maken.

 

 

 

Zo komen een aantal spullen uit faillissementsveilingen van bijvoorbeeld een oude stokerij in Schiedam. Het is wel absoluut een vrouwenwereld, wat ik op zich ook wel snap. Over het algemeen vinden vrouwen interieur en styling toch interessanter dan mannen. Toch zou het wel leuk zijn om meer interieur mannen op Instagram te zien. Ik houd wel meer van een wat stoerdere stijl.
Op een gegeven moment heb je de macrame’s, Riverdale spullen en de geitenkoppen (geen idee hoe dat heet) wel gezien. Ongetwijfeld zijn er nu mensen die ik tegen het verkeerde been schop, maar ik hou wel van ‘anders’.

 


Overigens leer je ook genoeg op Instagram, voorheen wist ik écht niet wat een macrame was. Verder heb ik nooit echt een doel gehad met Instagram. Sinds een paar dagen staat het huis wel op Airbnb.

Dit omdat we binnenkort anderhalve maand naar Azië gaan. Lijkt mij best gaaf als andere mensen, mogelijk zelfs volgers een keer een paar dagen in het huis kunnen wonen en ondertussen de hypotheek mogelijk ervan bekostigd kan worden!

Wil je meer zien van Dian?

Neem een kijkje op zijn instagram account.

www.instagram.com/loftrotterdam

totop